Jest bardzo wiele firm, w których funkcjonuje, lu powinien funkcjonować tak zwany system HACCP - czyli system zapobiegania ryzykom związanym z produkcją lub dystrybucją produktów przez daną firmę. System HACCP jest przede wszystkim stosowany w branży spożywczej, przy produkcji, dystrybucji, przechowywaniu, sprzedaży lub serwowaniu żywności. w takich dziedzinach przemysłu lub działalności usługowej wszelkie ryzyka związane z obrotem żywnością mogą przybierać formy zagrażające ludzkiemu zdrowiu, a w skrajnych wypadkach także życiu. Wdrażanie systemu HACCP jest oferowane przez liczne firmy specjalistyczne.

Nigdy nie jest za późno na zwrot lub odszkodowanie
Osoby, które straciły swoje nieruchomości w wyniku nacjonalizacji lub wywłaszczenia przez państwo mają prawo ubiegać się o zwrot nieruchomości lub odszkodowanie. Mogą je otrzymać także rodziny właścicieli. W ciągu kilkudziesięciu lat w Polsce uchwalano akty prawne, które dawały państwu moc zawłaszc...